Огляд мультимедійних платформ для штатних магнітол і їх взаємодія з вашим смартфоном

  • 02 April 2018 18:45:17

На сьогоднішній день є не так багато програмних мультимедійних платформ на базі яких будується мультимедійна система автомобіля. У даній статті ми розповімо про кожну з найпопулярніших платформ для штатних магнітол.

Apple CarPlay

Як ви вже здогадалися з назви, дана платформа призначена для сполучення з пристроями компанії з Купертіно - Apple, а точніше iPhone. Саме власників даних гаджетів повинна в першу чергу зацікавити ця платформа. Дана система ретранслює вміст екрану смартфона на екран штатного головного пристрою, а також використовує штатну акустику для виведення аудіо сигналу. Функціонал набагато ширше звичайної Bluetooth звонилки, можна на повну використовувати можливості операційної системи iOS, а саме відправлення і отримання дзвінків і повідомлень, перегляд відео файлів і прослуховування музики, висновок програми навігації на екран магнітоли і звичайно ж управління голосом.

Смартфони, а підтримується девайси починаючи з iPhone 5, підключаються до головного пристрою або через провід, або по бездротовому інтерфейсу, що набагато зручніше.

Звичайно ж далеко не у всіх машинах встановлюються автомагнітоли з Apple CarPlay, але можна замінити штатний пристрій на магнітолу з CarPlay.

Android Auto

В даному випадку ми маємо практично ті ж функції, що і в системі CarPlay, але тільки для управління використовуються пристрої на базі операційної системи Android не нижче версії 5.0. З недоліків відзначаються часто некоректне бездротове підключення (проводове набагато надійніше), а також неможливість застосування сторонньої навігаційної програми, крім Google Maps. Виробники автомобілів намагаються забезпечувати підтримку обох систем Car Play і Android Auto, для задоволення максимальної кількості користувачів.

Магнітоли під управлінням ОС Android

Штатні та універсальні головні пристрої виробництва компанії Smarty Trend також управляються ОС Android і також підтримують підключення смартфона, при якому вміст екрану виводиться на екран магнітоли. Варто відзначити універсальність магнітол Smarty Trend, оскільки вони допускають підключення як смартфонів на операційній системі Android, так і на iOS. Це найбільш вдале і універсально рішення, так як ви не обмежені однією платформою смартфона. Більш того на власну операційну систему головного пристрою можна встановлювати величезну кількість додатків, в тому числі будь-яку навігаційну програму.

З вищесказаного очевидно, що магнітоли на операційній системі Android - це, на сьогоднішній день, саме практичне рішення при виборі мультимедійного пристрою для автомобіля.

На нашому сайті легко можна знайти штатний головний пристрій Smarty Trend саме для вашого автомобіля. Для цього достатньо перейти за посиланням: /avtomagnitoly-avtozvuk-akustika/shtatnye-golovnye-ustroystva/producer_smarty/