Оновлення програмної і апаратної платформи в магнітолах SMARTY Trend - Android 7.1 (Nougat) і 8-ми ядерний процесор

  • 09 April 2018 13:40:25

Компанія SMARTY Trend на початку 2018 року оновила операційну систему своїх штатних головних пристроїв до Android 7.1 Nougat, також був проведений апгрейд апаратної частини, який торкнувся заміни процесора на 8-ми ядерний чіп T8, збільшення обсягу оперативної пам'яті до 2 Гб, а постійної до 32 Гб. Автомагнітоли від SMARTY Trend глибоко інтегруються в штатні системи машини, що дозволяє їм заслужено вважатися одними з кращих головних магнітол не тільки на ринку України, але і в Європі.

Спробуємо розібратися, чи настільки великі відмінності 4-х ядерних і 8-ми ядерних процесорів? Відзначимо відразу, що продуктивність пристрою однозначно збільшується в рази. Спочатку збільшення числа обчислювальних ядер в процесорі вважалося маркетинговим ходом компаній, і особливої ​​надбавки в продуктивності такий шлях не приведе. Але не варто забувати, що програмне забезпечення не було готове до того моменту на повну потужність використовувати обидва ядра. В даний момент всі актуальні і затребувані програми коректно працюють в багатопроцесорних системах, оптимально ресурси процесора.

Більша кількість ядер дозволяє реалізувати багатозадачність системи, без якої неможливо одночасне виконання декількох програм одночасно. Але ж хочеться почати навігацію, включити на тлі музику, а потім ще і в інтернеті пошукати потрібну інформацію. Та ще бажано, щоб при цьому нічого не гальмувало. Ось тут на допомогу приходять системи з великою кількістю ядер, які беруть на себе всі поставлені завдання, рівномірно розподіляючи навантаження між ядрами, а ми отримуємо плавність роботи пристрою і море позитивних емоцій. Розібравшись з ядрами, напевно, не варто згадувати про корисність збільшення оперативної і постійної пам'яті, тут правило просте - чим більше, тим краще. І відразу перейдемо до оновленої операційній системі Android 7.1, розберемося що в ній нового і які переваги вона приносить.

Контроль і економія трафіку в інтернеті.
У даній версії Android можна легко контролювати витрату трафіку завдяки спеціальній налаштуванні Data Saver. З її допомогою створюється список додатків, яким відкритий доступ в інтернет, а які програми позбавлені цієї здатності. Це дозволяє економити трафік, а також обмежити в доступі до інтернету програми, яким, на вашу думку воно не потрібно.


Багатозадачність.
Android 7 має вдосконалену систему переключатися між відкритими програмами. Для швидкого перемикання на попереднє запущене застосування досить двічі натиснути на кнопку запущених додатків в правому верхньому куті екрану і станеться автоматично перехід до додатка використовуваному перед поточним.

Двовіконну режим.
Це найбільш цікаве нововведення в Андроїд 7.1, яке дозволяє одночасно відображати два додатки на екрані. Щоб вивести дві програми на монітор, потрібно натиснути кнопку запущених додатків, і вибрати програму і утримувати його поки не з'явиться контекстне меню "перетягніть сюди, щоб розділити екран", що і потрібно зробити. Потім вибираєте другий додаток, і воно з'явиться поруч з обраним раніше. Все досить просто. Для повернення до звичайного одновіконний режиму, потрібно потягнути (пересунути) кордон, що розділяє два додатки до одного з країв екрану.


Висновок відео поверх інших додатків.
Чи не така важлива функція, однак знайдуться користувачі, яким вона буде корисна. Адже завжди краще, коли є додаткова функція, а рішення застосовувати її чи ні залежить тільки від вас.

Розширене управління повідомленнями.
З'являється можливість налаштування повідомлень від додатків по тривалому натисканні на картку з повідомленням. Можливо для обраних додатків відключити звук повідомлення, а також виконати інші настройки зі списку.


Одночасне закриття всіх додатків.
Проста, але часом необхідна функція, яка пропонує одним натисканням закрити всі запущені програми. Андроїд попередніх версій обмежено виконував цю функцію.


Розширені перемикачі в шторці.
Нова версія Android пропонує новий принцип взаємодії при натисканні на іконки в шторці. За тривалого натискання на значок Wi-Fi тепер виводиться список доступних мереж, а за коротким - включення або відключення модуля Wi-Fi. Також дане нововведення поширюється і на інші перемикачі в панелі повідомлень.


Оновлене меню в розділі налаштувань.
Нове бічне меню налаштувань дозволяє викликати кореневу категорію з будь-якого підміню налаштувань.

Це короткий опис оновлень, які впровадила компанія SMARTY Trend в своїх штатних головних пристроях. У нашому інтернет магазині autoelectro.ua можна придбати весь модельний ряд автомагнітол SMARTY Trend, які завжди відповідають актуальним тенденціям і базуються на сучасних апаратних комплектуючих і актуальних версіях програмного забезпечення.