Устаткування для штатних головних пристроїв

  • 14 may 2014 17:16:40

В даний час мультимедійні головні пристрої мають безліч функцій і можливостей не тільки для розваги, але і як допомогу в управлінні автомобілем. Щоб скористатися цими можливостями до штатних магнітол підключають додаткове обладнання: камери заднього виду, датчики тиску шин, паркувальні системи, відеореєстратори, блоки навігації і т.д.

Для комфорту та щоб розважити себе і своїх пасажирів є можливість підключення монітора, сабвуфера, TV-антени, TV-тюнера і т.д.

На автомагнітоли можна підключити дві відеокамери: фронтальну і камеру заднього виду. Фронтальна (передня) камера зазвичай кріпиться на передньому бампері або в будь-який зручний місце, яким може бути будь-яка горизонтальна площина в бампері або решітці радіатора. Камери переднього виду служать щоб оглядати зону перед собою і зазвичай використовується на великих автомобілях класу позашляховик.

Більш популярними є камери заднього виду. Камери заднього виду бувають універсальними і штатними. Штатні камери заднього виду зазвичай встановлюються в ручку відкриття багажника або ж замість плафона підсвічування номерного знака, в цьому випадку вона має вбудований світлодіод - дані штатні камери мають індивідуальними характеристиками для кожного автомобіля. Найбільш відомими виробниками камер заднього виду є: BGT, HT і FlyAudio.

Універсальні камери заднього виду, як і передні камери, встановлюються в будь-який зручний місце, де можна закріпити камеру. Крім того, є камери бічного виду, які зазвичай встановлюють на дзеркала бокового виду.

Щоб припаркуватися і нормально рухатися заднім ходом дуже корисними будуть паркувальні системи. Ці пристрої складаються з центрального блоку і датчиків, які підключаються до нього і монтуються в задній або / і передній бампер. Основний принцип роботи датчиків полягають в тому що вони випромінюють ультразвукові хвилі, які коли натикаються на якусь перешкоду повертаються назад і потім дані отримані на ці датчики обробляються в центральному блоці паркувальної системи. Серед відомих виробників виділимо Steelmate і Tiger.

В даний час практично всі магнітоли (середньої та вищої ланки точно) можуть підключити 8 датчиків.

Наступним пристроєм, який може допомогти в управлінні і контролі за автомобілем є датчики тиску шин. Ці датчики дозволяють контролювати стан коліс автомобіля. Фактично всі штатні головні пристрої зараз можуть працювати з системою контролю за тиском в шинах. При цьому актуальний стан проектується на головний монітор магнітоли. Установка датчиків тиску шин буде дуже корисним на високих швидкостях, під час різких гальмувань. Найвідомішими виробниками датчиків тиску шин є FlyAudio і Phantom.