Вкрали мотоцикл?

  • 03 June 2014 11:26:20

Щоб знайти за допомогою маяка викрадений квадроцикл або мотоцикл в більшості пристроїв не обов'язково наявність прямого зв'язку із супутником.


Для викрадення квадроцикла, мотоцикла і тим більше велосипеда не потрібно сверхнавиков по викраденню. З мого життєвого досвіду можу підтвердити, що зловмисники легко ріжуть будь-які механічні замки і ланцюги. Навіть якщо встановлена ​​найсучасніша сигналізація декільком міцним хлопцям не складе особливих труднощів взяти транспорт, покласти у вантажівку і відвезти в невідомому напрямку.


Як же уникнути викрадення? Звичайно, найкраще це запобігти сам викрадення, тобто припаркувати транспортний засіб в надійному, захищеному місці, так щоб невідомі не мали доступу до мотоциклу або велосипеду. Це може бути парковка, а ще краще у власному гаражі. Другий варіант цікавіше. Це застосування GPS-контролерів - маяків. Сучасні технології дозволяють використовувати такі пристрої в побутової звичайному житті.


Принцип роботи пристрою досить простий: маяк приймає команду від власника за допомогою смс-повідомлень або он-лайн команд і відправляє зворотне повідомлення з координатами об'єкта, в якому знаходиться маячок. Координати можуть відображатися у вигляді смс-посилань на яндекс або гугл карти. Або на офіційній карті на сервер компанії виробника пристрою. Другий спосіб більш кращий, тому що дозволяє переглядати історію переміщення об'єкта і управляти іншими настройками маячка. Зрештою зручніше робити команди мишкою на комп'ютері, ніж відправляти смс-скі на мобільному.


Для виявлення GPS-маяк використовує систему глобального позиціонування GPS (рідше ГЛОНАСС) і базові станції операторів стільникового зв'язку.

За замовчуванням при першому включенні маячок варто в режимі чекаю, тобто раз на добу пристрій буде виходити на зв'язок. Після цього можна буде міняти режим маячка на свій розсуд. Коли gps-маяк «спить» його важко знайти сканером. Прилад може відправляти координати, в разі крайньої необхідності, в режимі постійного моніторингу. Правда, в такому випадку заряду батареї вистачить чи на добу.


Всі прилади досить герметичні і володіють рівнем захисту від IP65. Цей показник говорить про те, що маяк захищена від впливу дощу, бруду. Його також можна застосовувати, загорнувши в пакет, і при повному зануренні.


У цій статті ми розглянемо 3 пристрої: Starline M17, Marker M60 і X-keeper Invis Duos. Всі вони російського виробництва. Компанія Staline спеціалізується на виробництві автосигналізацій, інші два на - профільному виробництві треккеров і маячків.


GPS маяк Starline M17 - вдає із себе пристрій, розміром в півтора рази більше, ніж сірникову коробку. Всередині знаходиться дві батареї CR123A, сім-карта і GPS-модуль. Реєстрація проходить через он-лайн сервер компанії Starline, час роботи в режимі Чекаю близько 2 року. Особливістю цього пристрою є вбудований мікрофон, який не виступав заборонений з метою прослушки в чужому транспортному засобі.


GPS маяк Marker M60 - повний аналог Starline M17. Відрізняється форматом реєстрації і відправки команд - в М60 це все робиться через інтернет. Плюс там немає мікрофона. За вартістю ці пристрої знаходяться приблизно в одному ціновому діапазоні - ок. 1000 грн.


X-keeper Invis Duos - більш просунутий GPS маяк. Він приймає сигнал від системи GPS і ГЛОНАСС. Крім того, в ньому встановлено дві сім карти двох різних операторів. Це пристрій набагато точніше визначає місце розташування і краще приймає сигнал від власника. Управління пристроєм здійснюється через інтернет - тобто не потрібно відправляти смс-повідомлення.


Купити GPS маяк ви млжет на нашому сайті.


 
Рекомендуємо