Кріплення дзеркала заднього виду на лобове скло

  • 08 June 2018 15:38:34

Мало хто знає, що перші автомобілі не були оснащені автозеркаламі заднього огляду. Це й не дивно - в ті часи машин на дорогах було в рази менше, та й якість дорожнього полотна не дозволяло машинам набирати велику швидкість. У автозеркале просто не було необхідності. Сьогодні ж, незважаючи на великий достаток електронних помічників, без цього пристрою не обходиться жоден автомобіліст.

Таке дзеркало, встановлене на вітровому склі, дозволяє автолюбителю контролювати простір позаду свого транспортного засобу. До того ж багато маневри, які щодня доводиться виконувати автомобілістам, без автодзеркал зробити дуже складно.

Виробники автотранспорту використовують для кріплення салонного автодзеркал до вітрового скла особливий клей. Він дуже надійний, і відмінно витримує не один рік експлуатації. Але з часом, внаслідок грубого механічного впливу, автодзеркал може відпасти. Найчастіше, причиною такої «аварії» є необережне поводження з дзеркалом - різкий рух або випадковий удар.

У разі такого казусу, автовласник часто виявляється в замішанні. Перед ним постає питання, який засіб вибрати, щоб надійно приклеїти автодзеркал на місце, адже воно повинно міцно триматися, і не відпадати щотижня. У цій статті ми розповімо, як вибрати якісний клей для фіксації автодзеркал, і як приклеїти його до вітрового скла.

Чим приклеїти автодзеркал на вітрове скло?

Вимоги до клеїть складом для кріплення дзеркал заднього огляду.

Найчастіше, перше, що спадає на думку нашим водіям, це скористатися легендарним клеєм ТМ «Момент», молодші автолюбителі і зовсім біжать в магазин за двостороннім скотчем. І той, і інший варіант допоможе вам максимум на кілька днів. Причин тому кілька. Щоб надійно зафіксувати салонне дзеркало, клейкі речовини має володіти такими властивостями:

1. Витримувати вага масивного автодзеркал.

2. Не втрачати свої властивості при постійних вібраціях. Звичайний побутовий клей не призначений для роботи в таких умовах, і в певний момент, наскочив на черговий вибоїна, ви втратите своє автодзеркал.

3. Зберігати клейкість при великих перепадах температури. Влітку лобове скло нагрівається сонцем, взимку на нього налипає сніг, і обраний вами клей повинен зберігати властивості, що клеять і в спеку, і в холод.

Такими властивостями володіє епоксидної смоли. Ви можете скористатися цією речовиною, щоб закріпити салонне дзеркало, але зробити це досить важко. Щоб кріплення вийшло надійним, і автодзеркал не відпала після першого ж виїзду, дзеркало потрібно притиснути до скла і нерухомо зафіксувати приблизно на 10 - 12 годин. Самостійно зробити це практично неможливо.

Тому ми рекомендуємо скористатися клеять складами, розробленими спеціально для цих цілей, які можна знайти в будь-якому спеціалізованому автомагазині або на авторинку. Сьогодні ми можемо порекомендувати кілька надійних комплектів, які вже довели свою ефективність на практиці:

• Permatex 81840;

• DoneDeal DD6588;

• KR-152;

• Loctite 319;

• Ан-110.

Вартість таких клеять складів залежить від обсягу клею і, від того, що входить в комплектацію набору.

Як правильно приклеїти автодзеркал на вітрове скло?

Якщо ви вже прикупили якісний клей, і готові взятися за роботу, саме час дізнатися, як потрібно клеїти автодзеркал до вітрового скла, щоб воно провисіла на певному для нього місці не один рік. Отже, послідовність дій повинна бути приблизно такою:

1. Якщо на вулиці не дуже тепло, перш за все потрібно загнати авто в гараж. Справа в тому, що будь-який клеїть краще проявляє свої властивості при температурі близько + 20 ° С.

2. Визначтеся з місцем на вітровому склі, де збираєтеся закріпити дзеркало.

3. Ретельно очистіть скляну поверхню і металеву ніжку кріплення від залишків заводського клею. Щоб видалити клей з вітрового скла, скористайтеся ножем або бритвою. З металевого кріплення клей відійде швидше, якщо ви нагрієте його за допомогою фена, після чого можете також скористатися ножем.

4. Зробіть скріплюються поверхні шорсткими - це дуже важливий етап, про який більшість автовласником забуває. Справитися з завданням допоможе дрібнозерниста наждачний папір. Не потрібно терти лобове скло до появи подряпин - потрібно щоб воно стало тільки трохи каламутним.

5. На наступному етапі слід знежирити поверхні. Для цього візьміть два шматочки тканини без ворсу. На одну нанесіть ацетон, і очистіть ніжку автодзеркал і скло, потім другим шматком тканини начисто витріть обидві поверхні. Якщо в купленому вами наборі з клеєм є серветка, просочена знежирюючим речовиною, ви можете скористатися нею замість тканини з ацетоном.

6. Після того, як підготуєте поверхні, можете сміливо наносити клеїть.

Перш, ніж приступите до цього етапу, прочитайте інструкцію до клею. Важливий момент - комплекти для кріплення автодзеркал бувають різні. Якщо в ньому 1 тюбик, його вміст слід нанести на металеву ніжку дзеркала, і приклеїти його до скла. Якщо тюбика 2, один з них наповнений адгезивом, який потрібно нанести на метал, інший - активатором, що завдають на скло.

Ось і все - тепер головне дочекатися, поки клей повністю висохне і зчепився поверхні. Зазвичай на це потрібно 24 години після проведення процедури.

 
Рекомендуємо