Небезпеки при установці неоригінальних або підроблених ксенонових ламп

  • 09 June 2018 13:57:16

Рано чи пізно кожен власник авто з газорозрядними лампами в фарах головного освітлення, стикається з необхідністю заміни цих самих джерел світла. При цьому з метою економії або просто через незнання, часто купуються перші-ліпші лампи на яких є відповідний напис - «ХENON». У більшості випадків покупці вважають, що будь-яка дешева лампа від невідомого виробника може без проблем замінити оригінальну ксенонове джерело світла. Але практика показує, що це далеко не так. Дешеві лампи від «noname» виробника в реальності мають технічні характеристики, які значно гірше заявлених на коробці товару і часто неприйнятні для використання в оптиці автомобіля. Встановивши такі лампи в свою машину водій ризикує отримати велику кількість проблем, а саме:


найочевидніша, це низький термін служби, який значно нижче заявленого;

лампи генерують паразитное електромагнітне випромінювання, яке негативно впливає на якість роботи радіо;

найгірший з можливих варіантів це пошкодження корпусу фари неякісної газорозрядної лампою, що призведе до необхідності покупки нової фари, а в сучасних автомобілях ця сума може досягати тисячі євро і більше;

при використання дешевої лампи в рефлекторної оптики, в більшості випадків буде формуватися некоректна светотеневая межа і, як наслідок, фари будуть засліплювати водіїв зустрічних автомобілів;

також не виключений варіант спрацьовування елементів активного захисту в автомобілі, наприклад, подушок безпеки або преднатяжителей ременів, як наслідок високовольтних витоків з цоколя неякісної лампи при перемиканні світла фар.

При покупці газорозрядних автомобільних ламп варто бути обережним, адже на ринку знаходиться маса підробок з-під неба на всесвітньо відомі бренди. Установка китайської копії має наслідки для автолюбителя, аналогічні застосуванню дешевої лампи від «nonane» виробника. На щастя, перевірка ксенонових ламп від компанії Philips на оригінальність виконується досить просто:

 
Рекомендуємо