Огляд GPS-маячків

  • 14 January 2015 12:39:30

В цьому році було абсолютно понад 10 тисяч викрадень. В основному викрадення були в Луганській і Донецькій областях, а й у інших областях кількість викрадених автомобілів зросла в рази. Всю країну обійшли новини про викраденому на евакуаторі Porsche Panamera. Порше досі не повернули, і взагалі, середні шанси повернути автомобіль за оцінкою страховиків не перевищує 15%.

Тому ідеальною умовою збереження свого автомобіля це власний гараж або, на крайній випадок, добре парковка. Але це тоді, коли можна вберегти свою машину біля будинку, а по-справжньому надійних парковок навіть в Києві не так багато. Так що ж робити? Інцидент з Panamera показує, що навіть наявність найдорожчою сигналізації не рятує від угону.


Зараз набирають популярність пристрою GPS моніторингу. Вони хороші тим, що їх важче заглушити (а в разі маячків майже неможливо) і виявити. Так, вони не запобігають викрадення, але в рази збільшують шанс його повернути. У даній статті представлений огляд декількох GPS маячків: Marker М70, Starline M15 і X-Keeper Invis DUOS.


Почнемо з самого нового і найбільш інноваційного Marker М70. M70 в продаж надійшли цієї осені і на сьогоднішній день мають найбільш технологічну начинку. Модем від відомої компанії Quectel працює в 4 діапазонах і на частотах GSM-850 / GSM-900 / DSC-1800 / PCS -1900.


GPS приймач в маркер проведений швейцарською компанією uBlox, працює в 5 діапазонах і точність визначення становить 4 метри.


Координати можна отримати на телефон у вигляді цифрових значень, напрямки від найближчого населеного пункту або посилання на карти (Google, Yandex і т.д.). Але найзручніше дивитися координати на сервері gps-on.ru, який також має версію для мобільних телефонів.


Starline M15 має практично аналогічні характеристики з попередньою версією Маркера - М60. Компанія Starline не публікує даних про «начинку» своїх маячків, але що можна сказати напевно так це те, що як для технологій 3-4 річний давності показники точності визначення і швидкості роботи знаходяться на досить високому рівні. Вбудований ARM процесор самостійно нагадує господареві про низький рівень балансу і встановлює потрібний часовий пояс.




Великим плюсом М15 є можливість настройки маячка через сайт mayak.mobi. В маркери поки можливості настройки пристрою через інтернет немає.

Маяк X-Keeper Invis DUOS також, як і М15 не розкриває який модем і процесор використовується в їх маячки. З назви пристрою видно його головна перевага - в X-Keeper можна вставити відразу дві сім-карти. Хоча в Україні не залишилося місць де не ловить Life, MTS або Київстар, але все ж десь один оператор ловить краще, а другий гірше. Загалом великий + в цьому плані. Вдобавку у X-Keeper Invis DUOS найзручніший сервер. На його сервері panel.x-keeper.ru можна дивитися координати і налаштовувати маячок. Для економії грошей можна скасувати звіти по смс і залишити тільки на емейл або тільки на сервері.


Середня ціна на Marker M70 становить 2220 грн., На М15 мінімальна роздріб встановлена ​​на рівні 2200 грн., А найдорожчий X-Keeper Invis DUOS варто 2959 грн.

 
Рекомендуємо